Probiyotik Gıdalar Gerçekten Zayıflamaya Yardımcı Oluyor mu?

Probiyotik Gıdalar Gerçekten Zayıflamaya Yardımcı Oluyor mu?

Onları artık çoğumuz biliyor. Sindirimi iyileştirmek, diyetinizi kolaylaştırmak ve bağışıklığı artırmak için probiyotik içeren gıdalar, süpermarket raflarında giderek daha fazla görülüyor. İlk önce özel probiyotik yoğurtlar geldi. Fakat trend hızla yayıldı ve peynir, enerji içecekleri, atıştırmalıklar ve de tahıllar artık yüksek seviyede faydalı bakteriler ile donatılıyor. Yine de çoğu kişi için bu, büyük bir tereddüt konusu.

En Etkili Probiyotik Gıda Ürünleri Nasıl Seçilir?

Probiyotikler, gıdaları sindirmemize ve zararlı bakterilere karşı savaşmamıza yardımcı olan, bağırsakta bulunan dost bakterilerdir. Bunlara ayrıca yoğurt ve lahana turşusu gibi gıdaları fermente etmek için kullanılan canlı, aktif kültürler de dâhildir. İyi haber şu ki; gıda teknolojisindeki ilerlemelerin, probiyotik bakterilerin etkili bir şekilde bağırsağa ulaşması olasılığını arttırmasıdır. Pek çok gıda şirketi, bakterilerin üretim sıcaklığına ve basıncına, midede ısı ve asiditeye direnmesine izin veren teknolojiler geliştirdi.

Probiyotik ürünleri denemek isterseniz, “canlı ve aktif kültürler” içeriği ile yararlı bakterilerin belirli bir seviyesini karşılayan belgeleri arayınız. Bir mührün olmaması, (turşu gibi doğal ürünlerde) probiyotik yiyeceğin diyetinizde etkisiz olduğu anlamına gelmez ve çoğu kez birkaç denemeyi gerektirebilir. Biri birkaç hafta sonra fayda sağlamazsa, başka bir markayı deneyin.