Hamilelikte Kabızlıktan Kurtulmanın Yolları Neler?

Hamilelikte Kabızlıktan Kurtulmanın Yolları Neler?

Hamilelikte yaşanan en büyük problemlerden biri de kabızlıktır. Mide ve bağırsakta oluşan yavaşlama, hormonlarda yaşanan değişiklik sebebi ile hamilikte kabızlık ile karşılaşılabiliyor. Kabızlığın yaşanmaması ya da kabızlık durumunda nelere yapılması gerektiğiniz bildiğiniz takdirde bu sıkıntıdan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Spor ve Yürüyüş

Hamilelik döneminde yavaşlayan bağırsak hareketleri ve şişkinliğin giderilmesi için yürüyüş yapmanız önerilir. Bunun yanı sıra doktorunuzun uygun gördüğü sportif faaliyetlere de yer verebilirsiniz.

Bol Su İçin

Bol bol su tüketmeniz hem bebek için hem de sizin için yararlıdır. Bağırsaklarınızın yumuşamasına ve hareketinin geri kazanılması destek olur. Günlük üç litre su tüketimine yer vermeniz önerilmektedir.  Su tüketemiyorsanız eğer doktorunuzu bu konuda bilgilendirmeniz gerekir. Su tüketiminin olmaması hamilelikte sakınca yaratabilen bir durumdur.

Lifli Gıdaları Tüketin

Lif yönünden zengin olan sebze, meyve ya da bakliyatlar sofranızda yer açarak bağırsak ve midenizi rahatlatmanız mümkün. Sindirimi kolay olan besinlerin yanı sıra çorba gibi sulu besinlere günlük beslenme periyodunuzda yer vermeniz önerilir.