Teknoloji Detoksu Nedir?

Teknolojinin ilerlediği ve her an her yerde hayatımızı kolaylaştıran etkisi ile varlığının vazgeçilmez olduğu günümüzde fazla teknoloji zehirlenmesi de yaşıyoruz. Teknoloji zehirlenmesi diğer adı ile bağımlılığı sadece yetişkinleri değil çocukları da oldukça olumsuz etkiliyor. Bu sebeple, teknoloji detoks uygulamasını sadece kendiniz değil tüm aileniz ile birlikte yaparak onlar içinde faydalı bir zaman yaratabilirsiniz.

Teknoloji Detoksu Nasıl Yapılır?

Teknoloji detoksu uygulamasında hayatınızdan en az 15 en çok yarım saat süre ile tüm teknolojik ihtiyaçları çıkartmanız gerekiyor. İlk duyduğunuz da bu durum oldukça korkutucu olabilir. Bazıları ise, “on beş dakika ne olacak ki?” diyerek bu uygulamayı yapılabilir bulabilir.

Ancak yapılan araştırmalar gösteriyor ki, telefon ya da internete girmeden veya telefon çalmasa bile telefona bakmadan duramayan bir toplum haline geldik. Bu da on beş dakikalık süre içinde kişilerde huzursuz olmaya sebep olabiliyor.

Teknoloji detoksu uygulamasını ilk zamanlar daha az süreli sonralarında ise artan süreli olarak yapabilirsiniz. Aileniz ile beraber bu uygulamayı yaparak daha dingin ve güzel bir ortam yaratmanız da mümkün olabiliyor.