iOS ve Android Arasındaki Farklar Nelerdir?

iOS ve Android Arasındaki Farklar Nelerdir?

Apple tarafından geliştirilen iOS işletim sistemi ve Unix kökenli olarak açık kaynak kodlu bir şekilde geliştirilen Android işletim sistemi arasında belirli farklılıklar vardır. Ancak bu noktada unutulmaması gereken en temel nokta her iki işletim sisteminin de hitap edebildiği belirli bir kitle olduğu ve bu işletim sistemlerinin kendilerine göre avantajları ve dezavantajları olduğudur.

iOS, iPhone kullanmayı tercih edenlerin kullandığı işletim sistemidir. iOS işletim sistemi, Android işletim sistemine göre biraz daha kısıtlı bir işletim sistemidir. Bu işletim sisteminde Android işletim sisteminde olduğu kadar özgür olamazsınız. Fakat iOS işletim sisteminin kolay kullanılabilir arayüzü vardır. Bu durum kullanım rahatlığı ve kolaylığını kullanıcılara sunar.

Seçim Nasıl Yapılmalıdır?

Android işletim sistemi pek çok farklı cihaz içerisinde yer alan bir işletim sistemidir. Bu sebeple, model ve marka seçimi konusunda daha özgür olabilirsiniz. Ayrıca Android işletim sistemi kullanıcılara daha özgür bir kullanım imkanı da sunar.

Kişiselleştirilebilir özelliklere sahip olan Android işletim sistemi ile iPhone severlerin vazgeçemediği kullanıcı dostu iOS işletim sistemi arasında deneme yaparak kendinize en uygun olanını seçmeniz daha doğrudur.