Eğlenceli ve Çeşitli Bir Diyet Yapın

Eğlenceli ve Çeşitli Bir Diyet Yapın

Sağlıklı olmaya kararlı çoğu kişi başladıktan en fazla 2 hafta sonra diyet planından vazgeçer, çünkü diyetler sıkıcı bir rutindir. Elbette bu her zaman böyle olmak zorunda değil. Zayıflama, fit olma ya da sağlıklı olma kararınızı vermişken, motivasyonunuzu sürdürmeniz için mümkün olduğunca cazip ve lezzetli yiyecekler hazırlayın.

Eğlenceli Diyet Tarifi

İhtiyaç duyduğumuz tüm gerekli vitamin ve mineralleri yeterince aldığımızdan emin olmak için çeşitli bir diyet yemek önemlidir. Çeşitlilik, dedikleri gibi yaşamın tadıdır ve bu yediklerimiz için de geçerlidir. Her gün aynı şeyleri yemekten kaçının.

Yemeklerinizin lezzetlerini arttırmak için -kalori sorun olmayacak- maydanoz, reyhan, nane, biberiye, tarçın, kırmızıbiber gibi otlar ve baharatlar ile süsleyin. Ya da sabah kahvaltınızdaki rafadan yumurtanızı yemeden önce, yumurta üzerine gülen bir yüz çizin.

Mümkün olduğunca çeşitli renkler ve dokularla diyet yemeklerinizi yumuşak ve ilgi çekici hale getirin. Örneğin, havuç, turp, lahana gibi canlı renkli sebzelerden şık bir salata hazırlayabilirsiniz. Yeni yiyecekler ve yeni rutinler denemek harikadır. Bunun için internette sayısız kaynak bulabilir, yemek yaparken de eğlenebilirsiniz.