Halsizlik ve Yorgunluğunuzun Nedeni Düşük Hemoglobin Seviyesi Olabilir mi?

Halsizlik ve Yorgunluğunuzun Nedeni Düşük Hemoglobin Seviyesi Olabilir mi?

Düşük hemoglobin seviyesinin en sık görülen belirtileri, baş dönmesi, baş ağrısı, göğüs ağrısı yorgunluk, halsizlik ve nefes darlığıdır. Düşük hemoglobin seviyesi, anemiye yol açar ve birçok faktörden etkilenir. Kötü beslenme alışkanlıkları, hemoglobin üretimi için gerekli besin maddelerinin zayıf emilimi, hamilelik, kan kaybı ve hatta bazı ilaçlar düşük hemoglobin düzeylerine neden olabilir.

Hemoglobin üretimi için yeterli miktarda demir, bakır, B12, folik asit ve C vitaminİ alımı önemli bir rol oynar. Optimum hemoglobin seviyesini korumak için uygun bir beslenme düzeniniz olmalıdır. Bunun için, hemoglobin sentezine yardımcı olan yiyecek alımınızı artırmanız gerekir.

Kansızlığa İyi Gelen Hemoglobin Zengini Gıdalar

  • Et; özellikle karaciğer, yüksek demir konsantrasyonu, B12 vitamini ve folik asit içerir.
  • Deniz ürünleri; deniz yosunu, midye, istiridye, havyar gibi deniz ürünleri günlük demir ve B12 vitamini ihtiyacınızı sağlayabilir.
  • Bakliyat; : Bir vegan ya da vejetaryenseniz, soya, barbunya ve nohut, tavsiye edilen baklagillerdir.
  • Tahıllar; Pirinç, buğday, yulaf gibi tahıllar mükemmel demir kaynaklarıdır. Fakat C, B9 veya B12 vitaminlerinin önemli bir kaynağı değillerdir.
  • Sebzeler: Pancar, patates, brokoli, ıspanak, ısırgan otu yüksek folik asit içeriğinden dolayı hemoglobininizi arttırmanız için önerilir.