Telefon Şarj Tasarrufu Uygulamaları Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Telefon Şarj Tasarrufu Uygulamaları Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Pil tasarrufu sağlayan uygulamalar hala en popüler uygulamalar arasındadır ama gerçekten çalışıyorlar mı? Bu uygulamalar genellikle ücretsizdir ve reklamsız bir profesyonel sürümüne yükseltme seçeneği sunar. Mesele şu ki, bu özelliklerin birçoğu zaten işletim sisteminizde ve parmaklarınızın ucundadır.

Akıllı Telefon Şarj Tasarruf Uygulamalarına İhtiyacınız Yok!

Telefon üreticileri ve işletim sistemi geliştiricileri, telefonun işletim sistemine entegre güç tasarrufu özellikleri ekler. Özelliklerin hangi kapasitede devreye girdiğini kontrol etmek için bu özellik üzerindeki ayarları değiştirebilirsiniz. Telefonunuzun ekranınızı otomatik olarak karartmak veya uçak modunu etkinleştirmek, pil ömrünü çok sık kullanmamanız koşuluyla akıllı telefon şarjınızı birkaç dakikadan saatlere hızla uzatabilir.

Ayrıca, yaklaşmakta olan Android işletim sistemi güncellemeleri, ‘uyarlanabilir pil’ adı verilen ve uygulama kullanımınızı izleyen ve onları hazırda tutmaya devam edip etmemeye karar verebilecek bir özellik için yapay zekâyı kullanacak ve böylece enerji emicileri olmayacak şekilde hazırda bekletme modunda olacak.

Öte yandan, bu uygulamaların bazılarının, kötü amaçlı, kişisel bilgilerinize erişmeye çalışan dolandırıcılık araçları olabileceğini unutmayın. Sezgilerinizi dinleyin ve daha önce araştırmadığınız pil koruyucu gibi bir sistem yardımcı programı yüklemeyin.