Konuşurken Nasıl Kendinden Emin Görünebilirsiniz?

Konuşurken Nasıl Kendinden Emin Görünebilirsiniz?

Bazen, iletişim becerilerinin eksikliği veya karşınızdaki baskın kişinin etkisi ile kendinizi doğru ifade edemediğiniz anlar olabilir. Durumunuz ne olursa olsun, bir konuşma sırasında kendinizden emin görünmeniz mümkün. Bunun sırrı, konuşma sırasında özgüveninizi artırmanıza yardımcı olacak aşağıdaki ipuçlarında yatıyor.

Özgüven Sahibi Görünmek için 4 Kriter

Göz teması kurun: Gözler nasıl düşündüğünüz hakkında çok şey ortaya koyuyor. Kaçak veya düzensiz bir bakış, güvensizliğin açık bir işaretidir, bu yüzden karşınızdakiyle göz teması kurmaktan kaçınmayın.

Ses tonunuzu ayarlayın: Ses tonumuz kendimiz hakkında çok şey söyleyen başka bir unsur. Bir kişi konuşma sırasında mesajını bağırmadan iletirse kendinden emin görünür. İnsanların sizi duymasına izin verin, ancak diğer kişiyi sesinizle bastırmayın.

Fikirlerinizi düzgün ifade edin: İnsanların sizi duyabilmesi kadar anlaması önemlidir, ancak, çok hızlı veya sessiz değil. Güvensizlik size tereddüt yaşatabilir, bu da insanların kendinizi ifade etmenin zor olduğunu düşünmesine neden olabilir

Duygularını gizle: Kendinizi bir aktör olarak düşünün. Bu şekilde, o kişiyle konuşacak olanın siz değil, bunun yerine kendi yarattığınız bir sürüm olduğuna inanacaksınız. Bu, duygularınızı dışarıda tutmanıza yardımcı olur ve her şeyi daha iyi idare etmenizi sağlar.