Hava kalitesinin insan sağlığına etkileri bir sır değil. Bu nedenle, bilinçlenen endüstri kuruluşlarında toz kontrol sistemleri yaygınlaşmaya başlıyor. Tozun neden olduğu en yaygın akciğer hastalıklarından bazıları; silikoz, ağır metal hastalığı, asbest, kömür pnömokonyozu ve siderosis’ dir. Başta pnömokonyoz hastalığı, çalışanların sağlığını ciddi şekilde tehlikeye sokuyor. Solunan toz parçacıkları iç organlar üzerinde yara oluşturuyor ve parçacıklar, beyin ve böbrek gibi organlara yayılabiliyor. Sonuç: Daha kısa ve hastalıkla geçen çalışan ömrü.
Toz Kontrol Sistemleri Çalışan ve Çevre Sağlığını Koruyor
Yüksek toza maruz kalınan; çimento üretimi, kömür işleme, yol işleri, inşaat, ormancılık, geri dönüşüm gibi sayısız endüstri işletmesinde kullanılabilen toz kontrol sistemleri, tozu havadan indirgeyerek çalışan ve çevre sağlığı açısından çok önemli faydalar sağlıyor. Basitçe tanımlamak gerekirse, tozun oluştuğu alanların üzerine ince su parçacıkları püskürtülüyor. Böylece toz, damlacıklar içerisine hapsedilerek yere indiriliyor ve hava temizleniyor.
Toz kontrol sistemleri çalışma açık alan çalışma ortamlarında tozla mücadeleye yardımcı olur ve aynı zamanda çalışılan teknik ekipmanların ömrünü uzatır. Ayrıca çalışan verimliliği iş performansına olumlu olarak yansır. Siz de toz kontrol sistemleri ile çalışanların sağlığını korumak ve işyerinizin verimliliğini maksimuma çıkarmak istiyorsanız, bu alanda en iyi kuruluşlardan birisi olan Enveks http://enveks.com.tr/acik-alan-toz-kontrol-sistemi.php ile mutlaka tanışmalısınız.