Doğal Siyah Nokta Maskesi

Doğal Siyah Nokta Maskesi

Cilt yüzeylerinde oluşan fazla yağdan dolayı kaynaklanan siyah noktalar, her bireyin başına gelebilen bir sağlık problemidir. Fazla yağ, düzenli bir şekilde ciltte temizlenmediği zaman ortaya gözeneklerde biriken siyah noktaların oluşmasına neden olur.  Bu gözenekler, tam olarak dolduğunda bunlara “siyah nokta” adı verilir.

Siyah noktalara yönelik maske uygulaması yapmazsanız, ilerleyen zamanlarda siyah noktaların olduğu bölgelerde sivilcelerde çoğalabilir. Doğal siyah nokta maskesi ile sizlerde cildinizde ki siyah noktalardan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Siyah Nokta Geçirici Maske: Kil Maskesi

Aşırı yağlı ciltlere karşılık olarak kullanılabilir bir maske olan kil maskesi, ciltte ki yağların fazlalığını alarak cildin yağ dengesinin korunmasını sağlar. Bu maskeyi kullanabileceğiniz en erken süre, haftada 2 keredir. Daha fazlası kullanıldığında ciltte tahriş problemleri meydana gelebilir. Cildinizi tahriş edecek değerde kurutması, riskli olduğundan haftada en fazla 2 defa bu maskeyi yapmaya özen gösterin. Kil ve su ile yapılabilen bir maske olup, aşırı yağlı cilde yeşil, az yağlı cilde ise beyaz olan çeşitleri ile kişilere sunulur. Cilt türünüze göre yeşil ya da beyaz olan çeşitlerinden birini almalısınız.