Banyo Sonrası Saç Bakımı

Banyo Sonrası Saç Bakımı

16Sağlıklı saçlara sahip olmak herkesin ortak hayali. Ancak bu hayali gerçekleştiren çok az sayıda kişi var.  Genellikle banyo sonrası saç bakımı yapanlar hayallerin gerçekleştiren kitle arasında yer alıyor. Saçlarınız, sürekli bakıma ve ilgiye ihtiyaç duyduğu için bu ilgiyi göstermediğinizde geri dönüşü pek iç açıcı olmayabiliyor. Yüzünüzü güldüren saçlara sahip olmak için neler yapmanız gerektiğini sizler için araştırdık!

Banyo Sonrasında Saçlara Nasıl Bakım Yapılır?

En önemli husus saçlarınızı yıkarken doğru şampuanı kullanmanızdır. Şampuanın içerisinde mutlaka saç kremi de olmalı. Eğer saçlarınız yağlı değilse, kremli şampuan kullansanız dahi ekstra saç kremi de kullanmanız gerekiyor. Yıkama sonrasında saçlarınızı kremleyin. Kremliyken bir dakika kadar bekleyin ve saçlarınızı kalın dişli bir tarakla banyoda tarayın.

Bu işlem saçlarınızı durulama sonrasında daha kolay taramanızı sağlayacak. Saç kırılması en çok banyo sonrası tarama işleminde gerçekleştiği için saçlarınızın kırılmasını da önlemiş olacaksınız. Saç kremini duruladıktan sonra saçlarınızı havlu ile ovmayın. Sadece havlu ile sararak suyunun emilmesini bekleyin.

Saçlarınızı Makine ile Kurutmayın

Saçınız olabildiğince saç kurutma makinesi ile kurutmayın. Isı her daim saçlara büyük zarar verir. Mecbur kalmadıkça saçlarınızın kendi kendini kurumasını bekleyin. Saçınızı sardığınız havluyu çıkardıktan sonra tarama işlemine geçmeden önce mutlaka saç nemlendirici sprey ya da durulama gerektirmeyen saç kremi gibi saçı yumuşatan bir malzeme kullanın. Sonrasında tarama işlemine geçebilirsiniz.

Saçınızla ilgili kullandığınız hiçbir malzemeyi saç köklerine ve saçlı deriye değdirmeyin. Saçlarınızı haftada bir defa badem yağı kullanarak besleyin. Bu durumda daha parlak, daha sağlıklı ve daha güçlü saçlara sahip olabilirsiniz. Maşa gibi ısı ile çalışan makineleri kullanmak yerine bigudi gibi eski yöntemlere ağırlık verin. Tüm bunları bir alışkanlık haline getirmeye özen gösterin.