Yeşil Çay ile Orkide Bakımı

Yeşil Çay ile Orkide Bakımı

Orkideler özel çiçekler olup aynı zamanda bakımı da son derece kolaydır. Bakımı kolay olmasının yanı sıra isteklerinin tam olarak yerine getirilmemesi ise çiçeğin solmasına sebep olabilir. Orkide bakımında çiçeğin konumlandırılacağı yer önemlidir. Aynı zamanda sulanması ve hastalıklara karşı da korunması gerekir. Olası hastalık durumda ise gerekli olan işlemlere yer açılması önemlidir.

Orkide çiçeğinin istediği bakıma yer vermemeniz ya da zaman içinde görülen sıkıntılar durumunda ise yeşil çay ile çiçeğe bakım yapabilirsiniz. Yeşil çayı bilinen ölçüde demledikten sonra sadece bir yemek kaşığı kadar orkidenin köküne dökmeniz önerilir. Böylelikle orkideniz kısa süre içinde kendine gelecektir. Bir yemek kaşığı kadar koyacağınız yeşil çayın ise soğuk olmasına dikkat etmeniz önerilir.

Orkide Saksı Çiçeğinin Sulanması

Orkide toprağı geçirgen bir toprağa sahip olması nedeni ile sulamasına dikkat etmeniz gerekir. Aşırı sulanması köklerin çürümesine sebep olurken az sulama ise orkidenizin köklerinin kurumasına sebep olabilir. Bu sebep ile sulama dengesinin sağlanması orkide için önemlidir.