Topukluyu Acı Çekmeden Giymenin Yolları

Topukluyu Acı Çekmeden Giymenin Yolları

Kadınların büyük bir tutku ile bağlı oldukları topuklu ayakkabılar, genellikle iş hayatında aktif bir şekilde yer alan kadınların da vazgeçilmez bir parçasıdır. Giydiğiniz andan itibaren stilinize büyük bir hava katmayı başaran ve daha çekici gözükmenizi sağlayabilen topuklu ayakkabıları giymek ise büyük bir cesaret ister.

Topuklu ayakkabıların estetik görünümünden yararlanabilmek ve kıyafetlerinizi tamamlayabilen etkisinden faydalanmak istiyorsanız topukluyu acı çekmeden giymenin yolları konusunda sizlere birkaç öneride bulunuyoruz.

Üretimde Kullanılan Malzemelere Dikkat

Topuklu ayakkabıları rahat bir şekilde giyebilmek için ilk önce satın alacağınız ayakkabının hangi malzemelerden üretildiği öğrenmeniz gerekiyor. Nefes almayan ve bu sebepten dolayı ayaklarınızı terletebilecek olan ayakkabılardan kesinlikle uzak durmanız gerekli. Doğal malzemelerden üretilen, hava alan, konforlu ve sağlıklı ayakkabıları tercih etmeniz topukluyu acı çekmeden giymenin ilk şartıdır.

Topuklu Ayakkabı Nasıl Denenir?

Ayakkabı seçimlerinizi yaparken akşam saatlerini tercih ediyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Akşam saatlerine doğru tüm gün vücudunuzun ağırlığını taşıyan ayaklarınız hafifçe şişeceği için yanlış numaralı bir ayakkabı satın alabilirsiniz. Ayrıca ayak numaranızı düzenli aralıklar ile sık sık kontrol etmeniz ufak tefek değişikliklerden dolayı sıkıntı yaşamanızı da önler.

Topuk Boyutları Nasıl Olmalı?

Topukların boyutunu seçerken aslında burada kişisel tercihlerinizden ziyade topuklu ayakkabı giyme deneyiminizi göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Eğer topuklu ayakkabı giymeye pek alışkın değilseniz, kalın topuklu ayakkabıları tercih etmeniz daha sağlıklı bir seçim olacaktır. Böylelikle daha kolay yürüyebilir ve uzun süre ayakta kalsanız bile, ayaklarınızda ağrı hissetmemiş olursunuz.

Topuklu Ayakkabı Çorapsız Giyilir mi?

Topuklu ayakkabınızın burun kısımları açık değil ise çoraplı bir şekilde giymeniz daha sağlıklı bir seçim olacaktır. Ancak burnu model açık topuklu ayakkabılar giyiyorsanız çorap giymeniz kötü bir görünüm ortaya çıkartabilir. Kapalı topuklu ayakkabıları babet çorapları birlikte giyerseniz ayaklarınızın rahat etmesini sağlayabilirsiniz.