Laptop Batarya Süresi Nasıl Uzatılır?

Laptop Batarya Süresi Nasıl Uzatılır?

Dizüstü laptop bilgisayarlar ve mini dizüstü netbook bilgisayarları şarj ettiğiniz andan itibaren daha uzun süre boyunca kullanabilmek istiyorsanız bazı noktalara dikkat etmeniz gerekebilir. Kısa bir süre sonra batarya değişimi için yüklü bir miktar ücret ödememek için laptop batarya süresi nasıl uzatılır ve püf noktaları nelerdir konusuna göz atmanız yeterli olacaktır.

Wi-Fi ve Bluetooth

Dizüstü bilgisayarların üzerinde yer alan kısayol tuşları sayesinde Wi-Fi ve Bluetooth özelliklerini kolay bir şekilde devre dışı bırakabilirsiniz. Wi-Fi ve Bluetooth özellikleri bir laptopın batarya süresini en fazla etkileyen özelliklerdendir. Bu özellikleri kullanmadığınız zamanlar mutlaka devre dışı bırakmalısınız.

Oyun, DVD ve HD Video

Oyun oynamak, DVD film izlemek veya HD videolar izlemek batarya sürenizi kısaltır. Flash tabanlı oyunlar da dahil olmak üzere, uzun süre boyunca bataryaya ihtiyacınız var ise bu tür aktiviteleri minimum seviyede yapmaya veya mümkünse hiç yapmamaya özen gösterin.

Ekran Parlaklığı

Ekran parlaklığınızı en son seviyelerde tutmak yerine orta seviyelere veya ilk çeyrek seviyelere getirmeniz yeterli olacaktır. Bulunduğunuz ortama göre ekran parlaklığınızı ayarlayarak batarya ömrünüzü uzatabilirsiniz.

Windows Güç Ayarları

Windows işletim sisteminde yer alan güç ayarlarınızı tekrar gözden geçirin. 10 dakika boyunca herhangi bir aktivite olmadığı zaman ekranınızı ve hard diskinizi kapatan ayarları mutlaka aktif hale getirin.

Bu tür ufak tefek noktalar dışında bilgisayarınızda yer alan zamanlanmış görevleri de kapatmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca Microsoft Office programlarını sık sık kullanıyorsanız bu programların otomatik kaydetme seçeneklerinin de batarya ömrüne etki ettiğini unutmayın.

Film veya herhangi bir uygulamayı laptopınızda çalıştıracağınız zaman CD veya DVD’lerden oynatmak yerine hard diskinizden çalıştırmanız daha az güç tüketimi ile işlemleri yapabilmenizi sağlayacaktır.