Katlamalı Perde Nasıl Yıkanır?

Katlamalı Perde Nasıl Yıkanır?

Katlamalı perde yıkamanın zahmetli olduğu düşünülse de bir kaç küçük detaya dikkat edildiğinde, çok kolay olduğunu görebilirsiniz. 

Katlamalı Perde Yıkanır mı?

Katlanabilir perdenizi satın almadan önce yıkama talimatları hakkında bilgi almanızda yarar vardır. Genellikle katlamalı perdelerde yıkanabilir kumaşlar kullanılmakla birlikte Viskon, ipek, tafta gibi narin kumaşlar da tercih edilebilir. Hassas ve narin kumaşlar evde yıkanmaya uygun olmayabilir, kuru temizlemeye vermeniz gerekebilir. Evde yıkanmasında bir problem yok ise perdenizi yıkamak için bulunduğu yerden sökme işlemine başlayabilirsiniz.

Katlamalı Perde Nasıl Sökülür?

Perde kumaşına zarar vermemek için oldukça dikkatli olunmalıdır. Önce perde kumaşının altındaki bağlı ipleri çözmelisiniz. Sonra perde üzerindeki çubukları teker teker çıkarıp zincir bağlantısından ayırabilirsiniz. Son olarak mekanizma üstündeki bantları birbirinden ayırarak, perde kumaşını alabilirsiniz. Sırlamayı doğru yaparsanız çok kısa sürede katlamalı perdenizi söküp alabilirsiniz.

Katlamalı Perde Yıkama Önerileri

Perdenizi söktükten sonra (eğer perdeniz kuru temizleme yapılması şart değil ise) çamaşır makinesinde uygun olan ısı derecesinde yıkayabilirsiniz. Başka çamaşırlar ile karıştırmadan tek başına yıkamanız renk değişimlerini önleyecektir. Katlamalı perdeniz hassas tül kumaştan yapılmış ise bir yıkama torbası veya yastık kılıfı içine yerleştirerek yıkamak daha güvenli olur.

Yıkama işleminden hemen sonra perdeyi kurutmadan yerine asabilirsiniz. Astığınız yerde kuruyabilen perdenizi ütülemeye de ihtiyacınız kalmayacaktır. Ayrıca haftada 1-2 kez temizlik makineniz ile süpürerek sık kirlenme ve tozlanma probleminin önüne geçebilirsiniz.