Atkins Diyeti

Atkins Diyeti

Amerikalı Uzman Doktor Atkins tarafından geliştirilen diyet programı kilo verme, kilo vermeye devam etme ve kiloları koruma şeklinde üç bölümden oluşuyor.

1. Evre

Bu evrede karbonhidrat alımı 20 gram ile sınırlandırılıyor. Protein ve sebze ağırlıklı olan bu evre de menüler 6 saatte bir yemek yenecek şekilde ayarlanıyor. Düzenli 3 ana ve 2-3 ara öğün yapılabiliyor. Ekmek makarna, tahıl ve nişasta içeren ürünler yenmiyor. En az iki litre su tüketiliyor ve diyet listesine harfiyen uyuluyor.

1.Evre Örnek Diyet Listesi

Sabah: Pastırmalı veya sosisli omlet, sade çay veya kahve

Öğle: Yarım porsiyon gözleme, ufak yeşillik bir salata, soda

Akşam: Balık porsiyonları bulunan salata, balık veya et,

2. Evre

Bu evrede kilo vermeye devam edilmesi amaçlanıyor. Bu evrede tüketilen karbonhidrat miktarı 25 grama yükseltiliyor. Zayıflama hızında azalma görülebilir ancak problem edilmemelidir.

2.Evre Örnek Diyet Listesi

Sabah: Omlet ( zeytinyağı kullanın), 1 büyük dilim çavdar ekmeği, sade çay veya kahve, domatesin suyu

Öğle: Salata ( içerisinde peynir, tavuk parçaları bulunan karışık salata), buzlu bitki çayı

Akşam: Deniz ürünleri içerisinde olan salata, kremalı çorba, çilek

3. Evre

Bu evrede, verilen kiloların korunması ve yeni kiloların alınmaması hedefleniyor. İdeal kiloya ulaştıktan sonra geçilen bu evrede karbonhidrat alımı azaltılmıştır ancak arada sırada küçük kaçamaklar yapılabilir. Önemli olan yüksek kalorili besinlerin sürekli tüketilmemesidir.

3.Evre Örnek Diyet Listesi

Sabah: Omlet (içerisinde peynir ve ıspanak olmalı), 1 büyük dilim çavdar ekmeği, sade çay veya kahve, meyve ( tercihen kavun önerilir)

Öğle: Fırınlanmış tavuk, yarım kâse salata ( sebze ve sarımsak içermeli) Akşam: Soğanlı çorba, salata (yeşillik, domates, soğan, havuç içermeli), et