Yüz estetik işlemleri arasında büyük öneme sahip olan çene estetiği; dil, dudak ve diş gibi alanlarda meydana gelen bozuklukların giderilmesi amacıyla tercih edilir. Son yıllarda estetik alanında sıklıkla uygulanan çene estetiğinin uygulanma nedenleri şu şekilde sıralanabilir;
- Çene çıkıklığı
- Çenenin deforme olması
- Alt çenenin az gelişimi
- Çeşitli kazalara bağlı olarak hasar durumlarında
- Çenenin küçük olması
- Elmacık kemiklerinin küçük, büyük veya geride oluşu
Çene Estetiği Ameliyatı Öncesinde Neler Yapılmalıdır?
Estetik cerrahı, çene ameliyatı öncesinde çenenin büyüklüğünü ve küçüklüğünü tespit etmek amacıyla hastaya çeşitli testler uygulamalıdır. Uygulanan testler neticesinde ise çenenin dışarıda kalıyorsa çene çıkıklığının düzeltilmesi, çene çizgiden geride kalıyorsa çene ucu estetiği yapılmaya karar verilmesi gerekir.
Çene Estetiğinde Törpüleme Nasıl Yapılır?
1,5 ya da 2 saat aralığında süren çene törpüleme işlemi, genel anestezi yöntemiyle uygulanır. İşlem çene içinde uygulandığı için ameliyat sonrası hastada iz kalma riski yok denecek kadar azdır. Oluşan iz de bir süre sonra cildin yenilenmesine bağlı olarak düzelir. Ancak operasyonun ardından genellikle 2-3 gün arasında sürecek morarmalar görülebilir. Bu süreçte yaşanan ağrıların en aza indirgenmesi açısından doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli şekilde kullanmaya özen göstermelisiniz.
Çene Ucu Estetiğinde Nelere Dikkat Edilmelidir? Yüzde elmacık kemiği ve çene kemiği kıyaslamasında orantısız bir görüntü ortaya çıkıyorsa genellikle çene ucu estetiği operasyonu tercih edilir. Lokal anestezi ile uygulanan çene ucu kemiği ameliyatında; hastanın daha çabuk toparlanabilmesi adına birtakım noktalara dikkat etmekte her zaman için fayda vardır. Ameliyat sonrası hastanın ağrıları dindirmesi için aspirin türü ağrı kesici ilaç alımını durdurması, rahat kıyafetler giymesi ve 6 saat hiçbir türlü yeme-içme amaçlı ağzını kullanmaması gereklidir.