Elma Kabuğu Kanserden Koruyor

Elma Kabuğu Kanserden Koruyor

Elmanın kabuğunda yer alan vitaminler ve mineraller, aslında insanlar için doğal bir ilaç deposudur. Diyabet ve kabızlık gibi sorunlar ile birlikte kanser türlerine karşı da koruyucu bir etki sağlayabilen elmaları her gün mutlaka tüketmeniz size yarar sağlayabiliyor. Düzenli olarak tükettiğiniz elma kabuğu kanserden koruyor ve diğer hastalıklara karşı da sizi daha dayanıklı hale getirebiliyor.

Antioksidan içeriği yüksek meyve olan elma hakkında açıklamalar yapan Medical Park İzmir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Baysal, bu konu hakkında tüketebileceğimiz en sağlıklı gıdalardan birisinin elma olduğunu söylüyor. Vitamin ve mineral deposu olan elma, aynı zamanda yüksek miktarda C vitamini alabilmemizi de sağlıyor.

Vitamini Gerçekten Kabuğunda mı?

Elma tüketmenin pek çok farklı kanser türüne karşı etkili bir silah olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Baysal, C vitamininin büyük bir kısmının kabuğunda olduğunu söylüyor. Bu yüzden iyi bir şekilde yıkadıktan sonra elmayı kabuğuyla birlikte tüketmemiz gerektiğini belirtiyor. Elmanın kabuğunda bulunan çözünmez posası, su tuttuğu için aynı zamanda sindirim sistemi yollarımızı da temizliyor. Böylelikle kolon ve akciğer gibi kanser türlerine karşı savaş açılmış oluyor.

Öğün Önceleri 1 Elma

Kalp hastalıklarına da iyi geldiği söylenen elma kabuğunun her öğün öncesinde mutlaka 1 adet tüketilmesi gerektiği söyleniyor. Kolesterol ve sodyum içermeyen elmalar, aynı zamanda posa açısından da zengin olduğu için tokluk hissinizi arttırabiliyor. Daha uzun süre tokluk hissini sağlayabilmek için de elma tüketebilirsiniz.

Diyet yapanlar ve hastalıklarına çözüm arayanlar için şifalı bir gıda olan elmanın kabuğu ile tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Her gün düzenli olarak tüketebileceğiniz 1 adet elma sayesinde daha sağlıklı bir hayat yaşayabilirsiniz.