Konut Kredisi Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konut Kredisi Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni bir ev satın alma hayali kuruyorsanız çözüm olarak pek çok kişinin tercih ettiği ve iyi bir alternatif olan konut kredilerini kullanabilirsiniz. Ancak konut kredisinin istediğiniz an alabileceğiniz bir kredi türü olmadığını da bilmeniz gerekiyor. Konut kredisi kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler ve konut kredisi ödemelerini rahat bir şekilde yapabilmek için bu yazımıza göz atabilirsiniz.

Kredi Kartı Ödemelerinizde Gecikme Yapmayın

Kredi kartı kullanıyorsanız ve birkaç günlük gecikmeler yaşıyorsanız bu gecikmelerin ilerleyen dönemlerde sıkıntı yaratabileceğini unutmayın. Kredi kartı ödemelerinizi düzenli olarak yapmaya özen gösterin. En az asgari ücretini yatırmaya çalışın. Kredi kartı ödemelerinizin düzensiz ve gecikmeli olması konut kredisi kullanırken sıkıntı yaşamanıza sebep olabilir.

Kredi Ödemelerinizi Düzenli Yapın

Tıpkı kredi kartında da olduğu gibi eğer bir ihtiyaç kredisi kullandıysanız bunun ödemelerini düzenli şekilde yapmaya dikkat edin. Bankalar sizin kredi notunuza göre hareket edecekleri için konut kredisi başvurunuzda ilk önce kredi notuna bakılır ve bu duruma göre karar verilir.

Kredi Kartı Çıkartın ya da İhtiyaç Kredisi Kullanın

Geçmiş dönemlerde kredi kartı kullanmadıysanız kredi sicilinizi yaratabilmek için kredi kartı başvurusu yapın. Düşük limitli bile olsa bir kredi kartı çıkartmanız kredi sicilinizde olumlu bir etkiye yol açacaktır. Ayrıca 24 ay vadeli olarak sunulan düşük miktarlardaki ihtiyaç kredilerini de kullanmayı deneyebilirsiniz.

Gelir Sınırlarınıza Göre Hareket Edin

Herkes daha büyük ve daha konforlu bir evde yaşamak istiyor olabilir. Ancak sizin yine de gelir durumunuza göre ev bakmanız son derece yararlı olabilir. Bankalara karşı ödeme güçlüğü yaşayacağınız tespit edildiği zaman size kredi verilmemektedir. Bankalar taksit ödemelerinin mevcut gelirinizin %60’ı kadar olması şartını ararlar.