Paleo Taş Devri Diyeti Nedir?

Paleo Taş Devri Diyeti Nedir?

Son zamanlarda birçok farklı diyet ismi ve listesi ile karşılaşmış olmanız muhtemeldir. Bu diyetler içinde oldukça farklı olan diyet uygulamaları bulunuyor. Bu diyet uygulamalarının içinde en çok sorgulanan ise paleo taş devri diyetidir. Paleo taş devri diyeti nedir, sorusunun yanıtı için öncelikle adını nerden aldığına ve diyetin içersinde yer alan besin zincirine bakmak gerekiyor.

Paleo taş devri diyeti paleotik çağ döneminden adını almaktadır. Paleotik çağ, diğer adı ile taş devridir. Bu diyet programının belli bir felsefesi olup, bu diyetti hayat standartlarına endeksleyen birçok kişi bulunuyor.

Paleo Diyeti Felsefesi

Paleo diyeti felsefesi için öncelikle hayal yeteneğinizi kullanmanız gerekiyor. Öncelikle kendinizi şimdiki zamandan alıp taş devrine gittiğiniz hayal edin.  Taş devrinde daha atletik ve daha sağlıklı olan insanlar ile tanışıp beslenme şekillerinin nasıl olabileceğiniz düşünün. Sebze, meyve, et ilk akla gelen besinlerdir. B diyet programında sağlıksız olan işlenmiş gıdalar kesinlikle yer almaz. Bu uygulamaya başlamak için öncelikle buzdolabınızı elden geçirmeniz gerekir.

Paleo Diyeti Nasıl yapılır?

Paleo diyeti öncelikle sağlıklı yaşama dönüş diyetidir. Fakat yıllardır bedenin alıştığı karbonhidrat alımı bir günde gitmez. Bu sebep ile belli bir zamana dilimine yayılarak farlı besin maddeleri ile değişim yapılarak bu uygulama gerçekleştirilir. Birçok işlenmiş gıdadan ve tatlılardan, hamur işlerinden uzaklaşmak ve tam bir ilk çağ insanları gibi yaşamak mümkün mü? Elbette mümkün. Fakat bunu yapmak için öncelikle bunu yaşam tarzı haline getirmek gerekir.

Günümüzde hayvanların dengelerinde de değişme rastlanmaktadır. Bununla birlikte çeşitli uygulama değişimleri yapılan hayvanlarda, değişim oldukça belirgin olmaktadır. İnsanlarda beslenme düzenini ve beslenme şeklini değiştirdiği için hem hastalıklar ile daha çok karşılaşıyor hem de oldukça hareketsizleşme ile kilo alımı yaşanıyor. Paleo diyeti tam olarak ilk yaşama dönüş olgusunu bedene hatırlatır.