Sivilce ve Akneyle Nasıl Başa Çıkılır?

<strong data-lazy-src=

Sivilce genelde yüz, boyun, sırt ve göğüs gibi bölgelerde görülen bir cilt hastalığıdır. Genetik yatkınlık, hormon değişikliği, çevresel faktörler, tahriş edilmesi gibi birçok faktöre bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Peki ama bu sivilce ve akne ile nasıl başa çıkılır? Sorunun cevabı bu yazımızda!

Tabii profesyonel bir uzman ile görüşülmesi en önemli yollardan biridir.

Temizlik: Sivilce oluşumunun en büyük etkenlerinden birisi cildin yeterli ve doğru temizlenmemesinden kaynaklanır. Gün içerisinde cilt üzerinde kirler birikmektedir. Bununla birlikte yapılan makyaj, yanlış ürün kullanımı, çevresel faktörlerinde cilt üzerinde olumsuz bir etkisi bulunmaktadır. Bu yüzden günde mutlaka 2 defa yüz sabah ve akşam olmak üzere derinlemesine temizlenmelidir. Çift aşamalı temizleme yöntemi cildin en iyi temizleme sonucunu vermektedir.

Düzenli Beslenme: Sürekli olarak aşırı yağlı ve şeker oranı bol olan ürünlerden uzak durulması gerek. Bununla birlikte alkol ve sigaranın da cilde çok büyük zararı dokunmaktadır. Olabildiğince sağlıklı bir beslenme yapmanızda fayda var.

Stres Azaltma: Stres sivilce oluşumunu tetikleyebilir. Stresi hayatınızdan uzaklaştırmak ve stresin olduğu ortamlardan kendinizi olabildiğince uzak tutmaya çalışmalısınız. Sizi rahatlatacak aktiviteler yapmaya başlayabilirsiniz.

Doğal Ürünler: Bitkisel veya doğal ürünler kullanarak cildinizi rahatlatabilirsiniz. Sizlere uygun olan ürünleri seçmek bu aşamada çok önemli. O yüzden bir ürün alınmadan önce içerisinde bulunanları keşfetmeli ve cildinize iyi gelip gelmediğini bir araştırmayla öğrenebilirsiniz.

Uyku Düzeni: Bir insanın günde 8 saat uyuması gerekmektedir. Yeterli uyku cildinizi dinlendirmektedir ve yenilenmesine yardımcı olmaktadır.